Mozzarella di bufala ciliegine


Producător: Caseificio “La Contadina” Soc. Coop. a r.l.
Cod produs: 2800425000000
Disponibilitate: în stoc
Livrare: numai in Cluj-Napoca

9.80 LEI/100g

Mozzarella di bufala se face numai cu lapte proaspat de bivolita italiana din zona mediteraneana din regiunea Campania, in special in provinciile Caserta și Salerno. Productia a acestui tip de branza tipic are, de asemenea, loc in alte parti ale Campania si sudul Lazio, Napoli, Puglia si Molise.

Animalele trebuie sa fie inregistrate oficial si sunt crescute in conformitate cu obiceiurile locale semi-liber, putand paste libere pe pasuni.
Laptele cu un continut de grasimi minim stabilit prin regulamente, trebuie sa fie livrat pentru prelucrare ulterioara in termen de 16 de ore de la muls. Coagularea este obtinuta prin adaugarea de enzime naturale in laptele incalzit la 33-36 °C.

Casul obtinut este rupt de pana la o granulatie de marimea unei nuci, este maturat in zer aproximativ 5 ore si apoi tras in benzi filate in apa la 95 °C si taiat, pentru a obtine dimensiunea dorita. Bucatile obtinute sunt pastrate in apa potabila rece si sarata, in saramura, pentru diferite perioade. Produsul este comercializat in diferite forme: rotunde, bocconcini, impletituri, margele, cirese, noduri, ovoline, cu greutati de 20 - 800 g. Culoarea crustei, neteda si de un milimetru grosime, este alb portelan, compozitia este alcatuita din foi subtiri elastice, in primele 10 ore de la ambalaj, apoi mai intunecate, fara gauri: la taiere elibereaza putin zer alb si gras cu aroma de enzime din lapte. Gustul este distinctiv și delicat. Mozzarella di bufala poate fi, de asemenea, afumata prin metode naturale si traditionale cu fum de paie de grau capatand o culoare frumoasa si gust placut de fum.

Ingrediente: lapte de bivolita, cheag, sare.

Conservare: la o temperatura de 4-10 °C, pot fi pastrate timp de 3-4 zile in frigider.

Informatii nutritionale la 100g produs:
• Valoare energetica: 270 Kcal
• Proteine: 19%
• Grasimi: 21% 
• Vitamina A:  0,15 mg
• Vitamina B: 0,003 mg
• Vitamina B1: 0,3 mg
• Calciu: 510 mg
• Fosfor: 380 mg
• Sodiu: 0,4 mg
• Fier: 0,7 mg.