Branza Caciota rosso di Pienza


Greutate/buc.: aprox 1.5 kg
Producător: Soc. Coop. Val d'Orcia, Italia
Cod produs: 2800304000000
Disponibilitate: in stoc
Livrare: numai in Cluj-Napoca

 

9.00 LEI/100g

Cacio di Pienza rosso este o brânză tipică sieneză mediu stagionată. Culoarea roșie se datorează adăugării de ulei de măsline și sos de roșii pe crustă, periajul se face manual și se efectuează pentru a prelungi conservarea. Laptele folosit este cel de oaie, branza are o culoare albă semidură, ușor sfărâmicioasă. Aroma acestei brânze este intensă, dar nu picantă. Greutatea unei forme variază de la 1,2 kg la aproximativ 1,6 kg.

 

Prelucrare: Înainte de prelucrare, laptele este pasteurizat la o temperatură de aproximativ 70 °C. La laptele pasteurizat se adaugă fermenti lactici și cheag de vițel. Odată ce coagularea a avut loc și cașul a fost luat, acesta este rupt la dimensiunea unui bob de porumb. Casul este apoi separat de zer și așezat în forme speciale și introduse în camere fierbinți speciale unde pasta atinge un pH optim.

Sugestie de servire: singur, cu mezeluri precum Finocchiona sau cu miere. Poate fi gustat însoțit de un Morellino di Scansano.

Ingrediente: lapte de oaie pasteurizat, sare, cheag, fermenti lactici selecționați, conservanți E203, E235, ulei de floarea soarelui, pastă de roșii în crustă.

Păstrare: în frigider la temperatură controlată.

 

Valori nutritionale medii la 100 g:
Energie 1375 Kj / 330 Kcal
Grasimi
  din care acizi grasi saturati
26.0 g
0 g
Colesterol 70 mg
Proteine 19.0
Sodiu 607 mg